Studiu de caz – Supravegherea video si sincronizarea orei

MobaTime NTS-IT

Sistemele de supraveghere video sunt esențiale pentru protecția unui perimetru și pentru a putea demonstra o infracțiune, trebuie ca timpul înregistrat pe cameră să fie exactă. Înregistrările sunt stocate pe un server (NVR), de unde se pot accesa în caz că este nevoie. Aceste înregistrări afișează și ora, acesta însă se poate desincroniza și va afișa ora greșită. Dacă setările nu sunt făcute cum trebuie sau nu există o conexiunea la rețeaua de internet, ora de pe înregistrare va fi eronată. În cazul în care o înregistrare ajunge să fie o probă în instanță, aceasta este inutilă dacă ora nu este precisă. Majoritatea sistemelor de supraveghere nu sunt conectate la rețea, ci sunt situate în rețele închise, locale. Ca atare ele necesită o sursă diferită de unde își pot lua ora exactă.

Serverele Masterclock asigură o sincronizare perfectă, însă sunt și foarte costisitoare, ca atare se regăsesc la companiile mai mari, pe când cele mai mici au nevoie de o soluție mai economică. NTS-IT este soluția ideală pentru această problemă, deoarece este un server conceput special pentru supraveghere video și nu numai. NTS-IT este un server de timp master NTP care este simplu, rentabil și precis. Acest server de timp vine cu o antenă GPS, care va asigura recepția orei precise. Fiind o soluție mai economică și ușor de utilizată este ideală pentru sisteme de supraveghere egal unde sunt ele locate.

În acest studiu de caz voi prezenta cum o firmă de securitate a optat pentru această soluție pentru a securiza zona industrială al unei companii. Majoritatea companiilor care sunt în zona industrială au protocoale stricte de securizare și nu permit accesul la rețeaua lor internă. Ca atare firma de securitate a optat să folosească un NTS-IT cu o antenă GPS pentru a asigura ora corectă la fiecare cameră. În cazul unei infracții este necesar ca evidența să fie cât mai precisă. Sistemul de 10 camere supraveghează întreaga zonă industrială, unele camere au fost instalate în interior și exterior. Temperaturile diferite au un efect asupra oșcilatorul din camere și se poate ajunge ca fiecare cameră să arate o oră diferită după un anumit timp, ele fiind desincornizate. Fiind conectate la NTS-IT ele vor afișa ora exactă la toate camere fără întreruperi sau descincronizări. Unele servere video chiar tratează ca și eroare desincronizarea timpului pe camere și trimit mesaje de eroare dar acestea nu întotdeauna pot ieși din rețeaua locală și ca atare trec neobservate de utilizatorii sistemului.