Studiu de caz video – Hala

Supravegherea unei hale de producție

Pentru supravegherea unei hale de producție am decis să instalăm pe fiecare parte laterală a clădirii câte o cameră AXIS P1375-E Network Camera care sa supravegheze fiecare parte. Pentru zonele care nu sunt iluminate a fost montat un modul de iluminare cu IR.  

Accesorii pentru camera ACTiP1375

Parcarea fiind în fața intrării în hală am instalat pe doi stâlpi de iluminat câte un AXIS P1375-E Network Camera.

Aceste tipuri de camere sunt ideale pentru exterior și sunt concepute să lucreze la temperaturi extreme de la -40 °C la + 60°C și cu o protecție IP66-, IP67-. IK10 și NEMA 4X la apa, coroziune și praf. Obiectivul este interschimbabil pentru a putea acoperi diverse unghiuri în funcție de poziționare. Pentru calcului lentilelor se poate folosi urmatorul calculator: Lens calculator | Axis Communications

Intrarea și ieșirea din hală este supravegheată de AXIS M3206-LVE Network Camera tip Dome care să nu poată fi reorientată de ”binevoitori”, cu un unghi mai mare de vizualizare/acoperire o rezoluție de 4MP cu WDR și iluminare IR.

Avantajele camerei ACTi M3206

Aceste tipuri de camere se pretează și la exterior datorită unghiului de acoperire și a rezoluției mari. Alt avantaj este posibilitatea de stocare internă, direct în cameră, astfel că nu se pierde nici un eveniment setat în cazul în care se întrerupe legătura prin rețea la Serverul de Stocare. Camera are și o ieșire programabilă care poate să acționeze o alarmă sau un iluminat suplimentar al zonei în caz de mișcare. Camera dispune de o ieșire HDMI care permite conectarea unui monitor local prin care se poate vedea ce supraveghează camera. Dacă se utilizează suplimentar și modulul Audio AXIS T61 cu interfața I/O poate fi activat microfonul cât să se și transmită avertizări vocale către intrușii detectați cu camera.

Fiecare cameră este legată prin rețea LAN la serverul video unde se fac setările camerelor, stocarea înregistrărilor și vizualizarea printr-un soft client.