Studiu de caz – Aeroport

Pentru securizarea unui aeroport este necesar de un sistem de supraveghere de top. Aeroportul este un loc prin care trec mii de oameni zilnic, este o aglomerație constanta si întotdeauna poate sa apară un pericol. Ca atare echipele de securitate si forțele de ordin      trebuie sa poată opera rapid cu sistemul implementat, pentru a identifica informația importantă din tot volumul de date și a lua decizii în timp util. Astfel de sisteme de securizare sunt mai ales necesare la terminale, punctele de check-in dar si in alte perimetre.

Beneficiile sistemului de securizare Avigilon sunt următoarele:

1. Căutări rapide- cu tehnologia Avigilon Appearance Search se pot sorta ore întregi de înregistrare video si se pot localiza automat o anumita persoana sau vehicule

2. Protejarea perimetrului- Analiticele video sunt de tipul Self-learning, ceea ce înseamnă că ele devin tot mai bune în timp. Ele detectează mișcării oamenilor și ale vehiculelor, și notifică operatorii atunci când au loc evenimente care ar merita investigate mai atent.

3. Integrarea simplificata- platforma permite integrări terțe, chiar si existente la momentul implementării sistemului

4. Acces sigur- Sistemul Avigilon Access Control Manager se integrează cu software-ul de management video Avigilon Control Center, permițându-le operatorilor să identifice și să verifice indivizii înainte de a le permite sau opri accesul la anumite căi de acces, porți, sau în zone restricționate. 

Pentru securizarea aeroportului, am folosit Avigilon Control Center ACC7, fiind cel mai nou si bun software de management al sistemului de supraveghere. Am instalat 20 de camere de supraveghere H5-Pro in parcare si 30 in zonele interioare mai puțin aglomerate, captând imagini detaliate cu rezoluție excepționala pana la 10k HD. In zonele interioare aglomerate am instalat 45 de camere de supraveghere H4 Thermal, oferind o supraveghere cu tehnologie termala, deoarece pot funcționa si in bezna, am instalat 10 si in parcare. In zonele de dimensiune mare, am instalat 30 de camere de supraveghere H4 IR PTZ, având un zoom-ul puternic si pot acoperi un perimetru mare. In zonele restricționate am instalat 10 camere H4 Thermal, 15 camere H4IR PTZ si 10 Avigilon Presence Detector, oferind securitate bazata pe mișcare, persoana poate sta si nemișcata ca senzorul va înregistra pana si respirația. Intregul sistem de supraveghere va asigura siguranta intregului aeroport.