Cablare structurată

Rețeaua este punctul vital ce leagă toate echipamentele fie ele calculatoare, servere, terminale, imprimante, alte periferice. Daca rețeaua nu este făcută cum trebuie se poate ajunge la complicații care pot îngreuna desfășurarea activităților productive a firmei.

O rețea structurată se diferențiază prin faptul că respectă standarde tehnice și organizatorice permițând o flexibilitate maximă în exploatare prin faptul că orice cablu de date se poate utiliza atât pentru transmisii de date cât și telefonice fără a interveni în structura rețelei. Totodată rețeaua respectă parametrii tehnici impuși de standarde pentru a funcționa la randament maxim și în deplină siguranță

Saratoga proiectează, furnizează materialele necesare și instalează rețele structurate date – voce. Adițional rețelei de date Saratoga asigură și cablarea rețelei electrice (curenți slabi).

Rețelele de date executabile sunt de categorie 5, 6 sau 7, cu cablu din fire cupru torsadate, fibră optică (multimode și singlemode). Acestea asigură o viteză de comunicație de până la 10 Gigabit/secundă.

Cablare Rack
După finalizare, rețelele instalate se pot testa și certifica conform standardelor, teste realizate cu echipament specializat de testare FLUKE DTX 1800 sau cele din ultima generație, FLUKE DSX 5000 și FLUKE CertiFiber®Pro

CertiFiber®ProO rețea bine pusa la punct este una eficienta si ușor de întreținuta. Dacă toate cablurile de rețea sunt pur și simplu aruncate se pot ajunge la complicații. Ele trebuie ordonate și instalate în așa fel încât sa fie accesate de oricine oricând.

Corning Consolidation Point Uneori este nevoie de o extindere la rețea, cabluri noi, module noi, dacă totul este bine organizat și documentat este mult mai ușor de făcut și cu costuri mai mici.