Studiu de caz – industrial

Instalarea unui sistem de ceasuri sincronizate într-o unitate de producţie cu două hale de lucru.

Studiul de caz prezintă necesitatea instalării unui astfel de sistem într-o unitate de producţie cu două hale de lucru. Necesitatea unui astfel de sistem a fost dată de faptul că numărul de locuri disponibile în sala de mese era insuficient pentru numărul de angajaţi de pe un schimb, iar intervalele de pauză sunt diferenţiate în funcţie de zonele de lucru.

Astfel, în urma consultărilor cu beneficiarul am optat să instalăm un sistem de ceasuri sincronizate cu alarmare sonoră ataşată. Sistemul constă într-un număr de 5 display-uri (sala de mese – 1; exterior-loc de fumat – 2; hale de producţie – 2) digitale cu înălţimea de 4 inch, care sunt vizibile de la o distanţă de peste 70m.  Fiecare display are ataşată o sirenă suficient de puternică pentru a fi auzită chiar şi în condiţii de zgomot intens.

Pentru interior am folosit ceasurile DC.180.R.N.N.PoE.black oferind o vizibilitate clară și având un grad de protecție IP54, care la cerere se poate modifica.

Pentru exterior am folosit ceasurile DCS.180.R.N.N.PoE.black oferind o vizibilitate clară și fiind protejate de condițiile de afară, având protecție IP65. Ceasul poate fi montat în diferite poziții oferind o vizibilitate clară.

Instalarea unui asemenea sistem este extrem de facilă, fiecare unitate conectându-se la reţeaua locală de date deja existentă. Se creează astfel o infrastructură care poate fi administrată foarte usor, de pe orice calculator conectat la reţeaua companiei. Pentru programare si sincronizare sunt folosite două software-uri diferite, care vor rula în permanenţă pe unul dintre calculatoare.

Prin software pot fi comandate diferite scenarii de declanşare a alarmelor, în funcţie de zi, oră şi zona pe care trebuie să se facă auzită o anumită sirenă. Astfel, pot si configurate până la 4 zone diferite, fiecare zonă putând fi programată independent.

Ceasurile fiind sincronizate, vor afişa aceeaşi ora în toate zonele în care au fost instalate. Se vor rezolva astfel disputele între angajaţi, precum şi orice fel de nemulţumire a acestora legată de pauzele de masă.

This image has an empty alt attribute; its file name is HM-Sampoerna-Philips-Morris-Indonesia.jpg
Rețea sincronizată prin GPS/LAN cu baterii de backup până la 12h în caz de avarie la fabria Philip Morris din Indonezia