Sophos Cybersecurity

Sophos Mobile

In vremea asta orice persoana deține un telefon mobil sau un dispozitiv asemănător si se bazează pe el zilnic. Aceste dispozitive oferă prin aplicațiile sale mii de moduri de utilizare care fac viată mai ușoara si aduc multe beneficii. Unele aplicații sunt vitale pentru o afacere si informațiile care aceste aplicații dețin sunt private si trebuie protejate întotdeauna. Unele afaceri oferă un telefon de serviciu care are unicul scop sa fie utilizat in beneficiul firmei de către angajat. Alți angajați folosesc propriul telefon si pentru desfășurarea serviciului. Problema apare când telefonul este furat sau informațiile de pe acesta sunt in pericol de a fi furate de cineva din exterior. Ideea este ca telefonul angajatului deține informații importante pentru firma care nu trebuie sa fie furate de cineva din exterior.

Pentru aceasta problema am găsit soluția ideala, aceea fiind Sophos Mobile. Ce este Sophos Mobile? Sophos Mobile este  o aplicație de management centralizata pe securitatea dispozitivelor mobile. Ea integrează într-o infrastructură de securitate ușor de gestionat și foarte sigură tot parcul de dispozitive mobile al companiei: de la telefoane, tablete și până la notebook-uri, indiferent de locația acestora. Ea este compatibila cu Android, iOS, Windows 10, macOS. Pe scurt ea poate securiza anumite aplicații, care conțin informații importante ale firmei. Aplicațiile si informațiile sunt securizate si sunt împărțite in cele folosite la lucru si cele folosite in scop personal.

Sophos Mobile este ideal pentru gestiunea telefonul încât informațiile care au legătură cu serviciul sa fie separate de cele personale si in același timp protejate. Avantajele oferite de Sophos Mobile sunt:

1. Include protecție WLAN, VPN, a emailului, a aplicațiilor de pe telefon și cel mai important, menține în siguranță datele companiei.

2.Vine la pachet cu o procedură anti-pierdere și  antifurt – Dispozitivul poate fi blocat, localizat, iar datele de pe acesta șterse, toate acestea de la distanță.

3.Protejează dispozitivul de spargere, include politici pentru parole, blochează aplicațiile nedorite. 

4.Sophos Mobile include posibilitatea de a separa spațiul personal al utilizatorului de cel de serviciu. În felul acesta utilizatorii au un dublu avantaj: pe de-o parte beneficiază de un serviciu de securitate pentru telefonul personal complet gratuit, iar pe de altă parte nu le este invadată intimitatea de către aplicațiile companiei.

5.Este o soluție potrivită atât pentru scenariile BYOD în care angajații își folosesc telefonul personal și în scop de serviciu, cât și în scenariile clasice pentru dispozitivele companiei. 

6.Este o modalitate foarte bună de protecție a dispozitivelor pentru companiile care au angajați care lucrează de acasă, pentru aceia care sunt plecați adesea în delegații și călătorii de afaceri, sau pentru domeniile în care personalul se află permanent în mișcare precum transporturi, turism, distribuție si vânzări directe, s.a

Telefonul este plin de date GDPR care sunt utilizate de angajați si parteneri, printre acestea se enumera: contactele, calendarul, emailurile, documentele companiei, date de acces la anumite aplicații, date despre companie stocate local in aplicații, locația, adresa IP, toate acestea sunt de mare importanta si trebuie protejate. Prin Sophos Mobile aceste date pot fi protejate in felul următor:

1. Separă aplicațiile bune de cele maligne care fac trafic indezirabil de date și le controlează accesul la date

2. Identifică și șterge malware-ul

3. Are politici antifurt și anti-pierdere pentru a evita scurgerile de date

4. Menține datele companiei în containere pentru a nu pierde datele șterse din eroare umană

5. Atunci când identifică un utilizator rău intenționat îi restricționează accesul, protejând datele

Sophos Mobile poate fi utilizat in doua feluri, management complet al dispozitivului sau management parțial al dispozitivului. Managementul complet al dispozitivului este pentru dispozitivele deținute de companie si dispozitivul este utilizat strict in scop de serviciu. Managementul parțial al dispozitivului este pentru dispozitivele deținute de companie dar date in uz angajaților sau pentru dispozitive personale ale angajaților care sunt folosite si in scop de serviciu sau pentru dispozitivele partenerilor si consultanților.

Un exemplu pentru doua dispozitive care rulează iOS si Android

Sistem de operare: iOS

1. Aplicatii cu date ale companiei (gestionate complet)

2. Aplicatii cu date ale companiei si private (gestionate partial)

3. Aplicatii personale (gestionate doar de utilizator)

Sistem de operare: Android

> un folder contine toate aplicatiile de serviciu, care sunt marcate cu un simbol de servieta

> Aplicatiile din container pot partaja date

> Datele nu parasesc contanierul

Studiu de caz

O firma care lucrează in domeniul IT, necesita o metoda de a-si securiza dispozitivele. Telefoanele folosite de către angajați conțin informații importante pentru firma si care nu sunt permise publicului. Pentru a securiza telefoanele încât informațiile firmei sa ajungă in public, oferim ca soluție Sophos Mobile. Aplicațiile care conțin mesaje intre angajați, date bancare, soft, fișiere si altele. După ce aplicațiile care conțin informații importante, le am securizat cu Sophos Mobile, încât ele sa fie protejate de atacuri cibernetice, viruși care încearcă sa fure informații si daca telefonul este furat, informațiile pot fi șterse de pe dispozitiv de la distanta. Toate dispozitivele angajaților care conțin informații importante pentru firma vor fi securizate cu Sophos Mobile, aplicațiile vor fi separate de cele personale. După ce aplicațiile au fost securizate, angajații sunt instruiți in a folosi noua metoda de securizare, fiind ușor de folosit fiecare angajat o va putea folosi fără nici o problema. In final, firma poate sa nu-si facă griji ca informațiile lor pe dispozitivele cu Sophos Mobile sa fie furate

Sophos XGS

Dispozitivele firewall sunt cunoscute pentru rolul de a proteja informații, ca atare au un rol de mare importanta, mai ales pentru afaceri. Firmele sunt constant sub atacuri cibernetice, acele atacuri au scopul de a fura informații importante sau de cauza probleme majore in firma. O scurgere de informații poate fi devastatoare pentru o firma, mai ales daca scurgerea nu este identificata si astupata.

 Ca atare Sophos introduce noua gama de dispozitive firewall, numita XSG. Aceasta serie are procesoare dedicate Xstream Flow Processors care permit accelerarea aplicațiilor, inspecție TLS performanta si protecție împotriva amenințărilor.

Caracteristicile acestei serii sunt:

1. Performanta Xstream: Firewall-urile Sophos XGS combina flexibilitatea cu performanta unui CPU pentru inspecția deep packet

2. Protecție ridicata pentru toate nivelurile de preț: Sophos Firewall XSG livrează împreuna vizibilitatea, protecție si performanta, de la cel mai mic birou si pana la corporațiile multinaționale, toate nivelele pot beneficia de protecție de top

3. Posibilitate de extindere: Sophos Firewall face ca rețeaua sa poată fi extinsa oricât, in siguranța, acest lucru poate fi realizat prin:

          > o gama larga de dispozitive hardware modulate

          > suport cloud si platforma virtuala

> dispozitive de acces securizate precum punctele de acces wireless SD-RED si APXcan

4. Zero-Touch Deployment: Prin Sophos Central este posibila crearea unei configurații pentru Sophos Firewall, pentru care puteți face deployment in funcție de convenienta, chiar si de la distanta, nu este nevoie de staff tehnic la locație, puteți furniza pur si simplu fișierul de configurație si sa-l stocați pe o cheie USB si sa porniți aparatul cu cheia USB conectata

Firewall-ul Sophos protejeaza mediile virtuale si cloud-ul public, privat si hibrid precum: AWS, Azure, NUTANIX si vmWare.

Seria Sophos XGS este cea mai buna soluție de firewall care va asigura ca informațiile voastre sunt in siguranța. Diversele modele satisfac nevoile fiecărei tip de afacere, de la mica la mare.

Modele XSG:

1. SMB and Branch Office

XGS Series Desktop
Variantă cu costuri accesibile pentru IMM-uri, magazine, și filiale mi

2. Distributed Edge

XGS Series 1U Rackmount

Performanță și conectivitate care se potrivește afacerilor de dimensiune medie sau organizațiilor de talie medie

3. Enterprise Edge

XGS Series 2U Rackmount

Perfomanță și redundanță care răspunde nevoilor rețelelor distribuite enterprise

4. Remote Ethernet Devices

SD-RED Series

Dispozitive de Remote Ethernet de tipul plug & play care oferă conectivitate pentru filiale și locații de la distanță

5. Wi-Fi Access Points

APX Series

Management, securitate și control pentru rețeaua Wi-Fi din Sophos Firewall