Testare / Certificare / Suduri FO

Saratoga oferă servicii de testare și certificare pentru rețele de date pe cupru sau fibră optică MM sau SM, precum și rețele interioare electrice din Server Room sau zone unde se folosesc Protecții diferențiale (circuite, siguranțe).

Pentru o funcționare în parametrii a transmisiei de date în rețele Ethernet, acestea trebuie să îndeplinească multiplii parametrii fizici și electrici pe baza cărora se și încadrează în categorii specifice (Cat.5e, Cat.6a, Cat.7 și în curând Cat.8).
Verificarea se asigură cu echipament de testare specializat FLUKE oferind beneficiarului o fișă de verificare, în parte pentru fiecare port testat. În plus asigurăm verificarea și măsurarea pierderii pentru traseele de fibră optică Multi Mode sau Single Mode.

DSX5000Avînd în vedere evoluția din acest domeniu, Saratoga a extins gama de echipamente profesionale de certificare, incluzând în dotare alături de DSP100, DTX1800, CableIQ, și ultimul model FLUKE DSX 5000 Versiv cu un design modular care permite certificarea pe Cupru (pînă la testarea Class Fa la 1GHz) sau pe Fibră Optică. Utilizarea acestui nou echipament ne permite testarea ecranajului cablurilor de date atât în modul clasic în CC dar și în CA care permite o testare mult mai exactă a pământării la porturile din Data Centere.
DSX 5000 Versive Modules
Pentru o calitate ridicată a transmisiei pe 10GBASE-T sunt importante informațiile legate de TCL, ELTCTL specificate în ANSI/TIA-568-C.2 cât și TSB specificat în versiunea europeană ISO/IEC 11801:2010, aceste pot fi testate fără probleme cu DSX 5000 Versiv, mai mult și specificațiile IEEE 802.3af și IEEE802.3at pentru calitatea transmisiei PoE. Modulul actual pe cupru permite măsurători cemplete Alien Cross-Talk conform 100% cu standardele ISO 61935-1 Ed.3 și TIA 568C.

Testarea Fibrei Optice Multi Mode sau Single Mode cu echiament OTDR, nu mai este o problemă, oferim și acest serviciu  clienților noștrii. În cazul în care aveți probleme de trafic pe tronsoanele de fibră existente și nu știți cauza, vă stăm la dispoziție cu echipamentele de test ce le avem în dotare.

Pentru măsurarea pierderilor pe rețelele de fibră optică SM sau MM utilizăm ultimul model de FLUKE CertiFiber Pro cu care se poate testa atenuarea optică pe fibre.

CertiFiber Pro QuadTestează Encircled Flux (EF) conform cerințelor ANSI/TIA și ISO/IEC, adică ține cont la măsurători de limita de putere optică/diametrul fibrei. Nu este tot una cu ce cabluri se injecteaza semnal în fibrele de test. Este important ca la test să se foloseasca Patchcorduri de FO de referință de 2m conform specificațiilor pentru testele LC – LC (in modul Duplex)

Certifiber Pro Quad

După testare echipamentul va afișa rezultatul testului cu PASS (verde) dacă totul este ok, sau FAIL (roșu) dacă este o problemă pe rețea/

CertifiberPro Test

Fluke 1653Pentru rețele electrice (220v AC) oferim servicii de verificare a circuitelor, a pământărilor precum și parametrii de acționare a siguranțelor automate (diferențiale). Testarea se face cu echipament FLUKE seria 165x unde fiecare test poate fi documentat.

Un alt serviciu de testare oferit de firma Saratoga este identificarea cablurilor existente și nemarcate corespunzător de către cei care au făcut instalarea acum ceva ani. Da, este o muncă de detectiv, dar fără o dotare adecvată, poate ajunge la o misiune imposibilă. De multe ori ca administrator IT ești pus în situația să sapi după un cablu sau tronsoane întregi de cabluri care se pierd undeva în tavanele false sau în paturile de cablu. În cazul în care ne solicitați vă putem ajuta!

Solutii de conectorizare fibra optica MM (Multi Mode, ITU-T G.651) de 50µm sau 62,5µm, OM2, OM3, OM4,   sau SM (Single Mode, ITU-T G652) OS1, OS2 cu pigtail sau direct conectori, tip ST, FC, SC sau LC.

Efectuam suduri de fibra optica SM sau MM cu echipamente specializate portabile (fusion splicer) din gama FUJIKURA.

FO connectors