Server Room – Soluții:

ELECTROALIMENTARE

Nu este suficient să asiguri legătura la date a echipamentelor de calcul, sau a celor de automatizare, nu este tot una cum faci alimentarea cu energie electrică a acestora.

Este foarte important să asiguri o alimentare cu energie electrică corectă pentru a nu perturba semnalele de date sau cele video sensibile la câmpurile electromagnetice.

Din acest motiv concomitent cu operațiile de cablare date asigurăm pentru clienții noștri și partea de cablare cu 220V a echipamentelor electronice din dotare conform standardelor în vigoare astfel ca la finalul lucrării să putem certifica rețeaua de date la parametrii maximi de funcționare.

Server Room, un loc frumos, curat, plin de echipamente, dar: nu este totuna cum se face alimentarea serverelor, cum se leagă sursele neîntreruptibile (UPS) la rețea , sau a climatizării, a sistemului de detecție și stingere a incendiului, a sistemului de control acces, sau legarea la centura de pământare (cel mai des ignorată de mulți și netestată) a cabinetelor de echipamente, nu?

Model de PDU vertical Basic Rittal, alim 400V/3F, de 16A pe grup, max. 11.000W

Desigur cu un audit prealabil putem oferi soluții, apoi să le punem în practică, iar mai apoi să ne și asumăm garanția lucrului bine făcut.

De exemplu: Nu este totuna cum alimentezi un caroiaj de lămpi cu tuburi (4x8W) și să utilizezi sub ele monitoare conectate la calculator. Poți avea surpriza ca imaginea de pe ecran să fie alta decât la care te aștepți.

Sau pe șantier să ai surpriza:

380V în loc de 220V

…ca nulul să atingă o altă fază din tablou și să ai în final 380V în loc de 220V în Rackuri. Nu mai sciu aici prețul unui Switch Cisco L3, Storage sau Server.

PODEAUA FLOTANTĂ

Alt aspect important în Server Room, este podeaua flotantă.

Saratoga instalează și oferă soluții pentru podele flotante speciale ce se instalează în Data Center sau Server Room.

Ca de exemplu soluții cu podea speciala perforată pentru climatizare:

Podele Ventec

sau care să conțină și partea de alimentare pentru Rackuri/Servere:

Podele ventilate cu Busbar și prize electrice

Sau podea flotantă electrostatică închisă Lindner pentru Server Room:

Podea Lindner

Cu rackuri RITTAL de 47U, 800/1000, instalate, cablate, cu pământările făcute dar fără uși, urmează la final să fie și acestea montate.