Studiu de caz – Sistem LPR

Majoritatea parcărilor sunt securizate prin diferite tipuri de bariere sau porți culisante. Accesul este permis de către un paznic sau utilizând un sistem de control acces cu o telecomandă, card sau aplicație pe telefon. Aceste metode pot genera probleme în caz de pierdere sau uitarea cheii de acces, precum și costuri suplimentare a unui paznic care să permită accesul. Aceeași problemă o are o firmă care și-a dorit să ușureze accesul în parcarea lor.

Ca atare am propus următoarea soluție:

Camera Q1700-LE de la Axis. Acest tip de camere se focusează pe citirea plăcilor de înmatriculare a mașinilor. Prin montarea acestei camere cu vederea pe intrarea dorită ea poate permite acces doar la mașinile cu permis de acces.

Cu ajutorul unui soft, camerele vor determina dacă mașina are sau nu are acces în parcare. Softul accesează o bază de date care conține toate numerele de înmatriculare cu acces. Softul afișează ora la care mașina a intrat în parcare și ora la care a părăsit parcarea. La fel o să fie notate și mașinile care nu au avut acces. În momentul în care mașina intră in raza camerei, ea va determina dacă mașina are acces în parcare și va deschide bariera.

Pentru mașinile care nu au acces nu se va permite acces și mașina va fi notată in baza de data ca fără acces. Instalarea unui interfon, precum I8016 (Network Video Intercom) de la Axis, este indicat pentru a permite acces mașinilor vizitatoare.

Pentru firma respectivă am instalat 4 camere de supraveghere Q1700-LE care supraveghează cele 2 parcări. O parcare este pentru angajați, pentru aceasta am ales să instalăm 2 camere LPR, care permit accesul mașinilor care sunt doar permise. Parcarea care este destinată pentru vizitatori este echipată cu 2 camere LPR și un interfon. Vizitatorii pot accesa parcarea prin interfon, portarul poate permite atunci accesul și primește infromații precum nume, motiv de vizită, iar numărul de înmatriculare și ora sosirii / plecării sunt salvate în soft datorită camerelor.