Time Server NTP DTS 413x

Serverele de timp MOBATIME NTP pun la dispoziție interfețe de mare precizie ca cele NTP cu o precizie în acuratețe și trasabilitate. Acestea sunt echipate cu oscilatoarepe cristale pentru a genera timpul pe diverse sisteme fie ML, puls sau fază & frecvență, suportând și sincronizarea prin GPS.

DTS 4135 NTP Timeserver

Utilizarea Serverelor de timp independente de tip NTP (Network Time Protocol) a devenit foarte importantă. Interconectarea cu succes a mai multor echipamente într-o rețea necesită o sursă de timp pentru sincronizarea acestora iar Serverul de timp de la Mobatime este un echipament care sinconiza cu precizie toate sistemele IT din rețea. Toate vor avea exact aceeași oră multumită sincronizării timpului via NTP sau PTP (Precision Time Protocol).

Familia de produse DTS oferă soluții pentru toate cerințele de sincronizare a timpului fie ca este vorba de o rețea mică cu doar cîțiva clienți sau o rețea mai mare cu multe solucitări sincrone de sincronizare. Serverele de timp de la Mobatime pot fi scalate și integrate într-un mod optim în rețelele existente. În caz de nevoie arhitectura sistemul DTS poate fi concepută în sistem redundant de funcționare.

Unul din modelele utilizare ca server de timp în rețele medii și mari (IPv4/6) este modelul DTS 4135.

MOBATIME DTS 4135 Timeserver

Toate modelele sunt în carcase de 19” pentru montare în Rackuri de comunicație și ocupă 1U. Toate informațiile importante ca timpul actual, starea sincronizării, adresa curentă IP, consumul și alarmele sunt afițate pe un afișas LCD (2 rînduri a câte 16 caractere) pe partea frontală.

Are un server NTP inclus care poate fi configurat să funcționeze ca server, client sau în mod combinat. Parametrii de rețea (IP,GW,NM) pot fi primiți de la un server DHCP sau setate în mod static.

Sincronizarea se poate face prin IRIG-B sau de la un receptor GPS extern. Datorită oscilatorului de înaltă calitate cu TXCO (Temperature Compensated Crystal Oscillator) Pentru redundanță, pot fi interconectate 2 echipamente DTS 4135 între ele pe fibră optică, astfel in caz de avarie la primul echipament al doilea preia automat funcțiile primului.

DTS 4135 Timeserver – backplate

Ieșirile disponibile:

1x LAN, NTP Server (>1250 req/s, 10/100 Mbit/s, RJ45)

2x IRIG-B, fiecare cu mufă BNC separată

2x puls/frecvență programabile

2x RS232/422 iesiri seriale pentru telegrame de timp configurabile

1x ieșire de alarmă, un contact liber de potențial tip NO

Sincronizarea prin GPS (DCF), IRIG-B, telegrame de timp seriale sau protocol NTP

Comunică prin LAN/WAN (softul MOBA-NMS, SNMP, SSH sau Telnet) sau prin interfata serială RS232 (Terminal PC)

Modul clasic de funcționare este următorul:

Serverul de timp, primeste semnalul de timp de la receptorul GPS apoi îl sinclonizează la toate echipamentele din rețea.

Intrarea IRIG in DTS 4135 Timeserver, vedere din spate

DTS 2340 IRIG Distribuitor – este un distribuitor pentru semnale modulate si nemodulate IRIG, el poate fi folosit pentru a sincroniza echipamentele dumneavoastră cu mare acuratețe prin semnalele IRIG-B de la o sursă de timp precum DTS 4135 Timeserver pe lângă că monitorizează tensiunea de la ieșiri și intrări, pornind o alarmă în cazul în care una se defectează.